Skip to main content

Kontrol af hud og modermærker

I samarbejde med Melatech tilbyder NurseCare kontrol af hud og modermærker på arbejdspladser i hele Danmark.

Hud- og modermærkekræft

Hudkræft er den mest udbredte kræftform i Danmark, og antallet af nye tilfælde er steget med 400% i løbet af de sidste 30 år.

  • Der er ca. 19.000 nye tilfælde af almindelig hudkræft årligt i Danmark
  • Knap 2.700 danskere rammes årligt af modermærkekræft
  • Hver uge dør fem danskere af modermærkekræft, og tre af dem er mænd.
  • Antallet af nye tilfælde af både hud- og modermærkekræft er mere end firdoblet i løbet af de sidste 30 år.
  • Modermærke- og hudkræft kan helbredes, hvis det opdages i tide.

I samarbejde med Melatech tilbyder NurseCare omfattende kontrol af både hud og modermærker ved hjælp af avanceret teknologi og faglig ekspertise. Vores tilgang sikrer, at eventuelle hudforandringer bliver opdaget hurtigt, hvilket er afgørende for en effektiv behandling.

Hvornår bør man få kontrolleret et modermærke?

  • Ændringer i størrelse eller farve
  • Asymmetri eller ujævne kanter
  • Diameter over 6 mm. eller med flere farver
  • Modermærke som danner skorpe eller bløder
  • Hvis man får et nyt modermærke, der vokser
  • Hvis man har et familiemedlem der har haft modermærkekræft
  • Hvis man har været udsat for meget sol eller solarium

Hvornår bør man få kontrolleret sin hud?

  • En ny eller ændret knude på huden
  • En glinsende eller skinnende knude
  • Et sår, der ikke vil hele
  • Et sår med en glinsende rand
  • En rød plet, der skæller og eventuelt bløder lidt

Uanset om man har mistanke om specifikke problemer eller blot ønsker at være på den sikre side, kan en kontrol af din hud og modermærker give dig og dine kolleger ro i sindet og sikre, at eventuelle bekymringer bliver taget alvorligt. En grundig vurdering kan hjælpe med tidligt at opdage eventuelle uregelmæssigheder. Dette er afgørende for både effektiv behandling og forebyggelse af alvorlige komplikationer. Det er en enkel, men vigtig investering i jeres sundhed og velvære.

Sådan foregår kontrollen

On-site undersøgelse af sygeplejerske

Digital vurdering af hudlæge

Telefonisk svar indenfor 48 timer

  1.  On-site undersøgelse af sygeplejerske: Vores erfarne sygeplejersker besøger din virksomhed og udfører en grundig gennemgang af dine medarbejderes modermærker/pletter. Mistænkelige modermærker fotograferes ved hjælp af Dermloop-appen, der er købt ind af de Danske Regioner og almen praktiserende læger i hele Danmark (læs mere). Dermloop sikrer en detaljeret digital dokumentation. 
  2. Digital vurdering af hudlæge: De indsamlede billeder sendes til vurdering hos en specialiseret hudlæge. Dermatologen gennemgår billederne digitalt og leverer en udførlig rapport.
  3.  Telefonisk svar indenfor 48 timer: Efter en kontrol bliver den enkelte kontaktet indenfor 48 timer,  for at gennemgå resultaterne. Hvis der er mistanke om hudkræft, udarbejder vi en detaljeret rapport, som han/hun kan bruge til at få en henvisning fra sin egen læge til en specialist i hudsygdomme. Rapporten giver lægen al nødvendig information til at udstede en henvisning til yderligere undersøgelser og eventuel behandling, herunder kirurgisk fjernelse af modermærket/plet.

Hvorfor vælge vores on-site kontrol af hud og modermærker?

  1. Tidsbesparende: On-site kontrol tager kun 6-12 minutter pr. medarbejder, sammenlignet med en halv arbejdsdag ved besøg hos en hudklinik eller privathospital.
  2. Omkostningseffektiv: Med anvendelse af teknologi, kan vi tilbyde kontrol af ét modermærke/plet til kr. 600 og fuld kropskontrol til kr. 1.500. Til sammenligning koster private klinikker kr. 950 – 1.200 for kontrol af ét modermærke og kr. 2.200 – 2.700 for fuld kropskontrol.
  3. Bekvemmelighed: Vi kommer direkte til din arbejdsplads, hvilket minimerer forstyrrelser og eliminerer behovet for, at medarbejdere skal forlade arbejdspladsen.

Ved at vælge vores on-site modermærkekontrol kan du både spare penge og tid, samtidig med at du tilbyder dine medarbejdere en praktisk og effektiv løsning for sundhedsovervågning.

Priser for kontrol af hud og modermærker

Ét modermærke/plet

kr. 600

6 min.

Fuld kropskontrol (op til 3 modermærker/pletter)

kr. 600-1.500

12 min.

Ved mere end 3 mistænksomme modermærker/pletter, får medarbejderen en rapport til deling med egen læge mhp. hurtig henvisning til hudlæge

5 forandringer man skal være opmærksom på

Grafik: Søren Winther Nørbæk

Guide til selvkontrol af modermærker

Det er en god idé at kontrollere dine modermærker hver tredje måned. Her er en guide til, hvordan du kan gøre det (læs mere her).

  1. Brug spejle: Brug to spejle til at tjekke ryggen og bagsiden af benene – hold et spejl i hånden og placér et andet på væggen. Sørg for, at der er godt lys, og tjek hele kroppen grundigt.
  2. Tjek alle områder: Husk at inspicere huden på hovedet, halsen og ørerne, men vær også opmærksom på mindre udsatte steder som hårbunden, indersiden af lårene og fodsålerne.
  3. Brug familiemedlem eller ven: Få en ven eller familiemedlem til at hjælpe med at tjekke de svære steder.
  4. Dokumenter dine modermærker: Tag billeder af modermærker, der ser uregelmæssige ud. Gem billederne, så du kan følge med i eventuelle ændringer.

Ofte stillede spørgsmål

Bliver vi altid faktureret for tre modermærker ved fuld kropskontrol?

Nej, I bliver kun faktureret for de modermærker/pletter, der sendes til vurdering af hudlægen. Der faktureres dog som minimum for ét modermærke.

Kan vi få kontrolleret modermærker i forbindelse med et sundhedstjek?

Ja, kontrol af modermærker kan tilkøbes og udføres i forbindelse med sundhedstjek.

Hvor hurtigt får jeg svar efter en kontrol?

Hver medarbejder får inden for 48 timer. Efter en on-site gennemgang udført af vores sygeplejerske, vil en digital vurdering blive foretaget af en hudlæge (dermatolog). Vi kontakter alle deltagere telefonisk for at informere dem om resultaterne.

Hvad sker der, hvis der er mistanke om hudkræft efter en kontrol?

Ved mistanke om hudkræft, udarbejder vi en detaljeret rapport, som medarbejderen kan bruge til at få en henvisning fra sin egen læge til en specialist i hudsygdomme. Denne rapport giver lægen al nødvendig information for at udstede en henvisning til yderligere undersøgelser og eventuel behandling, som kan inkludere kirurgisk fjernelse af modermærket.

Gemmer I billederne af den enkelte medarbejders modermærker/pletter?

Ja, vi gemmer billederne af modermærkerne/pletterne i op til 30 mdr., efter at have indhentet samtykke, til fremtidig sammenligning ved en eventuel opfølgende kontrol.

Skal jeg forberede noget?

Tag gerne dit sundhedskort med, og så er det en god ide selv at gennemgå din krop, eventuelt med hjælp fra din partner eller en ven/veninde.