Influenza

Mange virksomheder tilbyder deres ansatte, at blive vaccineret og flere ansatte vælger at tage mod tilbudet.

Influenzavacination via NurseCare

NurseCare tilbyder offentlige og private virksomheder, at vaccinere alle ansatte mod influenza. Influenza-vaccination er ikke længere forbeholdt ældre over 65 år. Mange virksomheder tilbyder deres ansatte, at blive vaccineret og flere ansatte vælger at tage mod tilbudet.Vaccinationen foregår i arbejdstiden på anviste mødesteder.

Vaccinationen kan foregå i enerum eller i åbne miljøer. Der bliver vaccineret i overarmsmusklen eller i nakken, så tøjet kan forblive på kroppen under vaccinationen. Personer der vaccineres, tilrådes efterfølgende, at forblive 15 til 20 minutter i omgivelser nær sygeplejersken, såfremt der skulle opstå en allergisk reaktion.

Influenzavaccination giver yderligere en indirekte beskyttelse på mellemøre- og bihulebetændelse, lungebetændelse og bronkitis, alle mulige følgekomplikationer til influenza.

Influenzavaccination kan ikke garantere 100 % værn mod influenza, men sygdomsforløbet forkortes.NurseCare`s holdning til influenzavaccination er, det skal altid være et frit tilvalg, at lade sig vaccinere for influenza. NurseCare mener dog også, at jo flere der lader sig vaccinere, des større chance for en begrænset epidemi og dermed færre smittede.

Målgruppen for influenzavaccinationer er særligt personer:

1

Der har astma, er hjertesyge og/eller har nyresygdomme.

2

Der har sygdomme med svagt immunforsvar.

3

Der har influenza hvert år eller flere gange om året.

4

Der har flere institutionsbørn.

5

Der har en høj alder.